Fastelavnskostumer bliver på alle folkeskoler substitueret af søde karnevalskostumer…

De fleste steder i de skandinaviske lande iklæder elever sig sidste skoledag kostumer, når de fejrer sidste dag som studerende. Dét er naturligvis for at højtidligholde, at den tvungne første skoletid er forbi. Langt de fleste kan næsten ikke vente til dét, og benytter timer på at lokalisere dé helt fejlfrie sidste skoledag kostumer. På min allersidste skole dag gik jeg på efterskole, & sidste skoledag faldt af den grund sammen med, at vores ophold sluttede. Mine venner og mine følelser cirklede af den grund omkring at skulle sige farvel til rare venner, & skolekammeraterne tænkte af den grund overhovedet ikke på sidste skoledag kostumer. Men jeg vil egentlig også erkende, at jeg ikke attrår at være iført hverken fastelavnskostumer eller karnevalskostumer. på andre skoler…

Vores bedstemor har ytret, at jeg som lille knægt ofte klædte mig ud i fastelavnskostumer. På et eller andet tidspunkt dalede denne interesse imidlertid. De fleste mennesker kan ubesværet erkende dét spøjse i fastelavnskostumer, men af en ukendt grund, har jeg ej lige siden jeg var en rolling gået særligt meget op i karnevalskostumer. Og det er derfor heller ikke sjældent, at jeg kommer til en fest som den pauverst udklædte iklædt de mindst originale fastelavnskostumer! & jeg må erkende, at dét er tørt, når langt de fleste andre indbudte har gjort sig umage. Så fremover vil jeg prøve at gøre det bedre, når jeg bliver inviteret til en udklædnings fest, og lokalisere nogle kreative karnevalskostumer.