Formentlig er et høreapparat alternativet for den gamle

Mit gæt er, at min far nok har tinnitus i sit øre, og han har også fået en nedsat hørelse. Tinnitus er en lydopfattelse, som man kan have i ørene, trods det at der ikke kommer lyd ind i ørene fra omgivelserne. Far beskriver det som en susen i hans øre. Nu har det været der i noget tid, og det virker som om, det sandsynligvis bliver slemmere og slemmere. Jeg synes, det er meget hårdt for mig, for han har nemlig altid været ham, som har lagt sit øre til, idet jeg gerne ville fortælle noget, som var sket. Nu da han ikke har sin gode hørelse længere, men nedsat hørelse, har jeg ikke pludret ligeså meget med ham, det savner jeg.

Mit gæt er, at den hovedsaglige grund til, at far har nedsat hørelse, er en støjskade, for han var tømrer i sine unge dage og benyttede ikke høreværn. Der formodes, at ørelidelsen tinnitus stammer fra ødelagte hårceller i høresneglen i det indre øre, nok også på grund af en støjskade. Jeg er for resten lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, som er guitarist, at han skal at gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg tager min far til hans læge i morgen, som så skal bedømme hans hørelse. Min fars læge sender ham sandsynligvis til en høreklinik, som laver en udførlig undersøgelse af hans hørelse. Derefter vil der blive overvejet, om et høreapparat vil være løsningen.

Flere divergerende høreapparater kan man finde, og hvert enkelt høreapparat bliver afpasset, så det passer til ens hørenedsættelse. Min far skal nok have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater er produceret af 2 elementer: selve apparatet bag på dine ører og et småt lydrør, der vil føre lyden hen til en øreprop i øregangen og så ind i trommehinden. De føromtalte høreapparater skal blive brugt ved stærke høreproblemer samt til personer, der skal kunne justere lyden. Man bestemmer selv, om man gerne vil modtage behandling og tage imod høreapparatet omkostningsfrit ved de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man godt kunne tænke sig et økonomisk bidrag til at købe høreapparatet hos en anerkendt privatejet høreklinik eller ved forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Ifølge mig er det stort, at det kan fås helt gratis ved en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres kunder.

Min far har som tidligere nævnt arbejdet på en støjende arbejdsplads, og når alt kommer til alt var det nødvendigt at gøre brug af høreværn, det er han et eksempel på, fordi for støjende et arbejdsmiljø netop kan give dig høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at sådan cirka tres % af personer, der har et job i et støjfyldt miljø, ej gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror er rockmusiker, og jeg har på fornemmelsen, at han ligesom vores far bliver den uheldige ejer af nedsat hørelse, hvis han ikke snarest muligt begynder at bruge et musikerhøreværn, imens han er ude at give koncert.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>