Kostumer: Er du inviteret til temafest så husk et fedt kostume

Min kæreste og jeg elsker at klæde os ud. Jeg har det som om, at jeg har endnu mere selvtillid, når jeg hopper i et kostume og pludselig er pirat, zoombie eller den gode eller onde fe. Jeg har det vidst fra mine forældre. Min far er vores alle sammens julemand med tyk mave, skæg og det hele. Og min mor arbejder som pædagog og hun har ganske tit et federe kostume end fritidshjemsbørnene, når der er fastelavn på hendes arbejde.

Dengang jeg var lille var jeg hvert år klædt ud til fastelavn og da jeg var 6 år, gik jeg rundt i min prinsessekjole og bare tæer hele til kjolen gik i stykker. I dag griber jeg hver en chance og tager kostumer på til halloweenfester, julehygge, tyrolerfest, maskeballer og selvfølgelig fastelavn. Jeg må få mig nogle børn, så jeg har muligheder for at tage til endnu flere klæde-ud-fester.

Skal det være nemt og hurtigt leder vi online og investerer i fulde kostumer, hvilket overraskende nok kan være billigere end at købe tøj i h&m. Somme tider køber jeg kun en paryk eller accessory (argh staveplade) og finder bagefter det øvrige i mit eget klædeskab eller hos genbrug. Jeg har engang været udklædt som pirat med min lillesøsters spraglede tørklæde, en slidt hvid herreskjorte fra Røde kors, sorte bukser, en flaske rom fra min kærestes barskab, min mors støvler – og så en sørøverpistol fra en online kostume shop.

Den næste fest bliver med Mad Men 1950-er tema. Jeg mangler kun en paryk til at dække over mit ikke særlig 1950-er agtige hår. Kostume? Dét er der skam styr på.