Kostumer: Skal du temafest så skaf et godt kostume

Mine veninder og jeg elsker at klæde os ud. Jeg har det som om, at jeg får endnu mere selvtillid, når jeg iklæder mig et kostume og kan være zoombie, den gode eller onde fe eller pirat. Jeg har det vidst fra mine forældre. Min mor er pædagog og hun har ganske tit et coolere kostume end fritidshjemsbørnene, når der er udklædningsfest på hendes arbejde. Og min far fungerer som familiens julemand med tyk mave og det hele.

Når det skal være nemt og hurtigt leder vi online og køber komplet udklædning online, hvilket overraskende nok kan være billigere end at købe tøj i HM. Ind imellem nøjes jeg med at købe en paryk eller accessory (åååh staveplade) og finder derefter resten i mine egne ting eller i genneren. Jeg har engang været udklædt som pirat med min lillesøsters spraglede tørklæde, en slidt hvid herreskjorte fra Kirkens genbrug, sorte bukser, en flaske rom fra barskabet, min mors støvler – og så en sørøverpistol fra en kostume butik.

Som lille var jeg altid klædt ud til fastelavn og da jeg var 6 år, gik jeg omkring i min prinsessekjole og bare tæer hele den sommer. I dag finder jeg hver en chance og tager kostumer på til maskeballer, tyrolerfest, halloweenfester, julehygge og selvfølgelig fastelavn. Jeg må vidst snart få mig nogle børn, så jeg har flere lejligheder for at tage til endnu flere temafester.

Den næste fest er med Mad Men 50ér tema. Jeg mangler kun en 1950’er paryk til at dække over mit ikke særlig 1950-er agtige hår. Kostume? Dét er der skam styr på.