Mange døjer med tinnitus – kan et høreapparat hjælpe?

I dag ønsker jeg at tale om den kroniske lidelse, som jeg har døjet med i enkelte år!! Jeg har nemlig min egen læges ord på, at jeg med tiden har udviklet tinnitus , hearing.siemens.com/no/no/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html, … Jeg har i lang tid måtte leve med en ”susen” for ørerne… Beklageligvis forandrede denne susen sig til at være en hylende tone i stedet for… & der blev jeg for første gang afsindig grundlæggende bange!! Af den årsag, at jeg havde fået fortalt nogle sandfærdige anekdoter om, hvor helt vildt meget patienter m tinnitus lider i det skjulte. Jeg havde læst, at personer med tinnitus til at begynde med nærmest bliver skøre i hovedet!!! & jeg kan bestemt forstår denne påtrængende følelse… I begyndelsen var jeg også meget få milimeter fra at blive skør! Men jeg må dog gøre det klart, at mit hoved med tiden blev fanastisk meget bedre. Nu om stunder kan jeg have et forholdsvist ”almindeligt” liv sammen med min tinnitus…! Jeg forestiller mig, at det simpelthen ka forklares m., at, man tilvænner sig sin tinnitus. Det betyder jo ikke, at jeg ik bemærker min tinnitus, men dét betyder derimod, at min tinnitus ikke længere er det altoverskyggende i mit liv…

Min nabo har forklaret mig, at rigtig mange personer m. tinnitus er blevet glade for et høreapparat! Det blev naturligvis lagt fast, at det slet ikke er samtlige mennesker m tinnitus, der oplever nogen fremgang ved at få et høreapparat! Men i mange tilfælde kan et specielt høreapparat afhjælpe de gerne og smerter, som tinnitus forårsager… Jeg har således afgjort med mig selv at prøve et høreapparat på egen krop… Jeg har af den grund haft kontakt til en specialbutik, der ved absolut al ting om høreapparater, specielt udviklet til folk der lider af tinnitus!! Jeg er ovenud spændt på at afprøve, om et høreapparat virkelig er i stand til at afhjælpe mine gener!! Jeg har i perioder opsøgt behandlere udenfor sundhedssystemet for at afgøre, om de kunne hjælpe mig, men uheldigvis uden nævneværdige forandringer… Så jeg beder til gud om, at et høreapparat ka’ hjælpe mig! Jeg kan nemlig fornemme, at jeg har brug for, at der skal ske noget rigtig meget snart!