Ny viden om vibrationsafgratning, affedtningsmiddel, afgratning og kølemiddel

Før i torsdags havde jeg ikke hørt ordene kølemiddel [katalog.prebenz.dk/affedtning--kemi-til-affedtning], affedtningsmiddel eller vibrationsafgratning [katalog.prebenz.dk/vibration]/afgratning [katalog.prebenz.dk/afgratning]. Affedtningsmiddel, kølemiddel og vibrationsafgratning er sandelig ik sådan noget, som har optaget mig i min verden og hverdag.

Og hvad er dette? Vibrationsafgratning og lignende afgratning kan eliminere grater. Og hvad er så grater? Grater de kommer når metal bliver forarbejdet hvilket skader delene i eksempelvis en maskine. Deraf er vibrationsafgratning/afgratning relevant hos flere firmaer. Et tip er i øvrigt at tage vibrationsafgratning, hvor afgratning foretages mekanisk ved hjælp af vibration.

Affedtningsmiddel fungerer smart til at fjerne sod, fedt, snavs, olie mm smart til søfartsindustrien, landbrug, fødevarebranchen og industri. På min arbejdsplads benytter mine kollegerne f.eks affedtningsmiddel til plast, gulve og fliser, så affedtningsmiddel er et fantastisk middel.

Kølemiddel bliver som navnet antyder brugt i kølesystemer. Fx i varmepumper og i køleskabe. Kølemiddel er væsker eller gasser som fx ammoniak, vand eller nitrogen.

Haha, alle de nye og mærkelige ord som afgratning, kølemiddel, affedtningsmiddel og vibrationsafgratning, når jeg begynder i nyt og uvant arbejdstjans. Pyha.